Sla navigatie over
logo Cultuur in Ridderkerk

Kunstroute Ridderkerk

Ontdek beeldende kunst in Ridderkerk

De Kunstroute Ridderkerk wordt ieder jaar in het voorjaar gehouden. Doel van de route is om belangstellenden – in het bijzonder de inwoners van Ridderkerk en belangstellenden uit de omstreken – in aanraking te brengen met beeldende kunst. Hiertoe zetten de deelnemende kunstenaars tijdens een weekend in april (in 2020 waarschijnlijk oktober) hun deuren open. Verspreid over rond de 20 locaties kunnen bezoekers van de Kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek keramiek, sieraden, foto’s, hoeden en glaskunst. De route is bij uitstek geschikt voor fietsers, maar de locaties zijn ook goed per auto bereikbaar. De te bezoeken adressen zijn herkenbaar aan een vaandel met daarop “Kunstroute Ridderkerk”. Een catalogus met daarin een plattegrond vergemakkelijkt het zoeken.

Activiteiten Kunstroute Ridderkerk:

• Tentoonstellingen