Sla navigatie over Ga direct naar navigatie
Close-up foto van een trompet

Trompetles Ridderkerk

De trompet is één van de meest veelzijdigste instrumenten die je je kunt voorstellen. Of het nu is in het klassieke symfonieorkest, harmonie- en fanfareorkesten, bigbands, dweilorkesten, popbands, film- en musicalorkesten. Overal is een belangrijke rol weggelegd voor trompettisten. Deze veelzijdigheid maakt het voor iedereen leuk om trompet te gaan spelen.

Ongeacht welke muzieksoort je voorkeur heeft, je begint met de basistechnieken: hoe werkt een trompet, hoe krijg ik er geluid uit, hoe gebruik ik mijn adem, hoe werkt het notenschrift, hoe bouw ik mijn conditie op, en nog veel meer. Tijdens deze basisopleiding kom je in aanraking met heel veel verschillende muziekstijlen zodat je ervaart wat er allemaal mogelijk is. Na een aantal jaar zul je een eigen stijl en richting gaan ontwikkelen. Hierin kun je dan verder specialiseren. Vanaf ongeveer 8 jaar kun je beginnen met trompetles. Ook kun je les krijgen op bugel of cornet.

Activiteiten Trompetles Ridderkerk:

  • trompetles
  • bugelles
  • cornetles
  • leerlingen die lid zijn van een harmonie, fanfare of brassband kunnen les krijgen volgens het landelijk erkende HaFaBra leerplan met bijbehorende theorie- en praktijkexamens A, B, C en D

Trompetles Ridderkerk

Arjan Muller
Kerkweg 80
2985 AV Ridderkerk

078 647 10 05
06 41 61 27 78
info@trompetlesridderkerk.nl